rtiddsgen utility

6 posts / 0 new
Last post
Hassan's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 week ago
Joined: 03/14/2015
Posts: 7
rtiddsgen utility

Can Anyone please tell how I can I set the environment variables for rtiddsgen utility. I have read the documentation and tried every possible thing but still unable to run rtiddsgen to generate code from idl file. If possible please specify step by step solution with example. Thanks in advance for the help. I am using Windows 7, 64 bit platform.

Organization:
Keywords:
jwillemsen's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 09/24/2013
Posts: 53

Hi,

We normally only set NDDSHOME to point to the directory where we installed NDDS (which contains for example versions.xml). That should be enough to invoke rtiddsgen. If that fails it would help when you would post the command you use to invoke rtiddsgen, the IDL file, and the errors.

Johnny

Hassan's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 week ago
Joined: 03/14/2015
Posts: 7

Yes the error the command prompt gives is "rtiddsgen is not recognized as an internal or external command". 

One more thing is do we need to run vcvars32.bat file before running rtiddsgen ?

jwillemsen's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 09/24/2013
Posts: 53

When you invoke it without a full path you should make sure %NDDSHOME%\bin is part of your path, our scripts invoke %NDDSHOME%\bin\rtiddsgen

Hassan's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 week ago
Joined: 03/14/2015
Posts: 7

I have given the path as follows:

C:program files\rti_connext_dds-5.2.0\bin>rtiddsgen myfile.idl

Is it a correct way to do it ?

jwillemsen's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Joined: 09/24/2013
Posts: 53

I would do the following

set NDDSHOME=C:\program files\rti_connext_dds-5.2.0

And compile your IDL using the command below. You normally don't put your IDL into the RTI tree

%NDDSHOME%\bin\rtiddsgen myfile.idl